'Wereldsterren in Martiniplaza, de foto's

Wat een fantastische avond was het donderdagavond in Martiniplaza!

  

  

De link naar alle foto's krijgt u in de klassenmail.

Voorstelling obs De Sterrensteen in MartiniPlaza groot succes!

25 maart 2016

Donderdagavond 24 maart stond een niet alledaagse voorstelling op het programma van MartiniPlaza. Obs De Sterrensteen uit Vinkhuizen schitterde daar met de voorstelling  ‘Wereldsterren in Vinkhuizen’.

Ongeveer 1000 bezoekers hebben genoten van de jonge theatermakers (leerlingen) die verdeeld in 16 groepen hun presentatie verzorgden over een gekozen land.

 

16 landen op het podium

In het kader van het schoolbreed programma ‘Wereldsterren in Vinkhuizen’ hebben alle groepen leerlingen van obs De Sterrensteen onder begeleiding van hun leerkracht een nationaliteit verkend, hierbij hebben ze ook een gastdocent uitgenodigd. Allerlei zaken kwamen aan bod. Van eten tot kleding, muziek en taal. In MartiniPlaza kwam alles op een prachtige manier bij elkaar. Kinderen dansten als mummy’s op ‘Walk like an Egyptian’, hadden prachtige gewaden aan en droegen spannende maskers die hoorden bij het volkslied van Somalië.

 

Dezelfde kleedkamer als K3
‘De kinderen vonden het spannend, maar ontzettend leuk’, aldus een tevreden Vera van der Waarden (directeur obs De Sterrensteen). ‘In dezelfde kleedkamer staan als K3, wie wil dat nu niet. En dan ook nog op een groot podium staan, in de grote zaal van MartiniPlaza. Een fantastische beleving.’

De kinderen en families waren onder de indruk van de locatie. ‘Het komt niet iedere dag voor dat je de gelegenheid krijgt om in een theater op te treden. Dankzij de inzet van MartiniPlaza is dit een uniek moment geworden.’ 

 

Scholen in MartiniPlaza
‘Ook voor ons is het niet alledaags, een optreden van een school in MartiniPlaza. We hebben de locatie, de faciliteiten en vinden het belangrijk om kinderen in aanraking te laten komen met theater/entertainment’, licht Aletta van de Haar (MartiniPlaza) toe. ‘Wat ons betreft kunnen we scholen vaker op deze manier faciliteren.’

‘Onze kinderen en hun families hebben in ieder geval een bijzondere avond gehad’, geeft directeur Vera van der Waarden aan. ’We hebben kennis gemaakt met tal van culturen in een mooie setting.’     Oudere berichten staan in het nieuwsoverzicht.

Agenda

27 mei 2019

Schoolkamp van groep 8 is van 27 t/m 29 mei

30 mei 2019

Hemelvaart 

10 juni 2019

Tweede Pinksterdag, de leerlingen zijn vrij. 

Bekijk de volledige agenda

Laatste nieuws

De Sterrensteen wint geld voor nieuw schoolplein met 'Gezond Scoren'! 

lees verder

Beste ouders/verzorgers,
 
Afgelopen week heeft u de mogelijkheid gehad om de tevredenheid enquête over onze school in te vullen. Wij zijn blij met de grote respons,  op dit moment hebben we al 119 formulieren retour.
Morgen, donderdag 22 november, is de laatste dag dat de enquêtes ingeleverd kunnen worden. Wij verwachten in januari 2019 de uitkomsten met u te kunnen delen.
 
Met vriendelijke groeten,
mede namens het team,
 
Monique Inja
lees verder